U Obrenovcu danas 9 stepeni

U Srbiji tokom dana pretežno sunčano i toplije vreme, najviša dnevna temperatura od 6 do 12 stepeni.

Na periferiji Beograda tokom dana pretežno sunčano i toplije, najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronično obolele, osim na osobe sa srčanim obolјenjima kod kojih su moguće izvesne tegobe. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije.

Sve do kraja radne nedelje temperatura će svakim danom biti sve veća, pa se u petak prognozira da će biti čak 14 stepeni Celzijusa.

– I u subotu će biti do 10 stepeni, ali će tokom noći doći do naoblačenja, naglo će pasti temperatura na nula stepeni. Počeće da pada i kiša, ali će tokom noći zbog niske temperature prerasti u susnežicu i sneg. Padaće i u nedelju pre podne. Poslednji dan vikenda biće i najhladniji, jer se očekuje da će biti od -1 do 2 stepena – kaže Slobodan Sovilj, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sneg se neće dugo zadržati, jer već od utorka dolazi do razvedravanja i otopljavanja. Jedino će ga biti na planinama, i to najviše na Zlatiboru (do 33 centimetara) i na Kopaoniku (do 32 centimetara).

– U utorak će opet biti toplije, od pet do 10 stepeni. Tolika temperatura se očekuje da će biti cele nedeLje, s tim što od srede je moguće da će češće padati kiša. Eventualno jače zahlađenje, koje će doneti i sneg, možemo očekivati 18. i 19. decembra – najavljuje Sovilj.

Leave a Reply