Održano plivanje za Časni krst

 

Na Zabrežju na reci Savi je po četvrti put održano plivanje za Časni krst. Pre samog plivanja održana je liturgija i koncert horske grupe ,,Đurđe”. Organizatori su Crkvena opština i Gradska opština Obrenovac.

Učestvovalo je 37 plivača a prvi je do krsta doplivao Nikola Obadić koji je treći put pobedio na ovoj manifestaciji. On i ostali takmičari su preplivali stazu dugu 33 metra.

Službe koje su učestvovale u organizaciji događaja potrudile su se da sve prođe i bez najmanjeg problema i ako su ove godine uslovi za plivanje bili dodatno otežani zbog vremenskih neprilika.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je da je usled vremenskih nepogoda takmičenje počelo ranije nego što je najavljeno. On se ovom prilikom zahvalio svim Javnim preduzećima Gradske opštine Obrenovac pošto su pomogli organizaciju manifestacije. Stanković je rekao da je više od 1500 ljudi prisustvovalo današnjem događaju i da će opština Obrenovac u narednim godinama nastaviti da organizuje ovu manifestaciju.

Leave a Reply