“Lasta ” više ne kasni.

Zbog velikog broja pritužbi na rad saobraćajnog preduzeća ” Lasta” rukovodstvo opštine Obrenovac sastalo se sa predstavnicima ovog preduzeća, kako bi pomogli u pronalaženju rešenja vezano za  kašnjenja  polazaka.

Hrabri me novo rukovodstvo  obrenovačke “Laste” na čelu sa direktorom i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da povratimo poverenje građana Obrenovca. Lično ću sa svojim saradnicima biti na raspolaganju direktoru “Laste”  i svim obrenovčanima da koordiniramo zajednu tu aktivnost. Ukoliko se ne desi neki polazak znaćemo za njega. Ne mogu građani Obrenovca da čekaju autobus sat i dvadeset minuta na minus 15 stepeni i da ne znaju da li će doći autobus.
U ekstremnim situacijama kada su temperature ispod nule mora da se reaguje zajedničkim snagama kako bi građani imali dobar prevoz i izuzetnu uslugu. Ovo nije stvar socijalne priče, nije stvar odlaska u minus ako smo nesposobni da ovo organizujemo neka preuzmu sve privatnici, neka se niko ne žali . Uveren sam da na osnovu ove koordinacije i svega što smo se danas dogovorili građani Obrenovca više neće imati problem. Ukoliko bude problema biće sankcionisanja svih onih koji su odgovorni- rekao je Miroslav Čučković.
Uprkos lošim vremenskim prilikama “Lasta” ulaže sve napore da realizuje polaske u lokalu kao i one ka Beogradu. Trudimo se da kašnjenja svedemo na minimum. U koordinaciji sa opštinom učinjeno je da saobraćaj funkcioniše uz manja kašnjenja. Na današnjem sastanku dogovorili smo se da pojačamo koordinaciju  zajedno sa  zimskim službama. “Lasti” i opštini je u interesu da putnici budu prevezeni i nadam se da građani neće imati problema- rekao je Ivan Krtinić rukovodilac SP” Lasta” Obrenovac
Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac rekao je da svi zajedno moramo biti svesni da je za ovu situaciju najmanje krivo sadašnje rukovodstvo “Laste”, da sa tim nema veze ni rukovodstvo opštine, a najmanje su krivi građani. Mi smo mogli da okrenemo glavu od problema ali mi smo pre svega svesni situacije i želimo da naši sugrađani imaju najkvalitetniji i najredovniji prevoz. Ovo su naši koraci u rešavanju tih problema, svako jutro će u dispečerskom centru biti po jedan član opštinskog Veća. Apsolutno smo otvoreni za sve sugrađane i na bilo kakvu sugestiju i kritiku- rekao je Mirko Vranešević
Lasta bi trebalo vrlo brzo da dobije savremene nove autobuse, to je i obaveza ovog preduzeća. Naime “Lasta” će deset godina prevoziti putnike jer je na tenderu dobila ovaj posao.

Leave a Reply